Certificarea IBCLC

Cum poti deveni Consultant in Lactatie Certificat International?

Persoana care doreste sa devina IBCLC, trebuie sa intruneasca mai multe cerinte:

1. EDUCATIE IN STIINTE MEDICALE

2. PRACTICA CLINICA IN LACTATIE SI ALAPTARE

Consultantul in Lactatie trebuie sa fi efectuat in ultimii 5 ani anteriori inscrierii la examen, practica in lactatie si alaptare cu durata de 1000 de ore. Aceasta poate fi efectuata in spitale si clinici unde sunt ingrijiti mame cu copii, sau in clinici care se ocupa de alaptare, alaturi de un Consultant in Lactatie Certificat International.

3. EDUCATIE IN LACTATIE

Consultantul in Lactatie trebuie sa fi urmat un curs de 90 de ore de Educatie in Lactatie in ultimii 5 ani premergatori inscrierii la examen. Inscrie-te aici

4. EXAMEN

Persoanele care au intrunit primele 3 criterii se pot inscrie la examenul international ce are in fiecare an, simultan in aproape 100 de tari din intreaga lume. Acest examen contine intrebari grila de teorie si intrebari grila cu poze. Obtinerea unui anumit punctaj ii confera participantului titlul de Consultant in Lactatie Certificat International, valabil timp de 5 ani.

Persoana se poate apoi recertifica prin participarea la programe educative, acumuland puncte de educatie continua sau absolvind inca o data examenul.